Müesli pełne błonnika i witamin

01

Składniki:

2 i ½ szklanki otrąb owsianych
¾ szklanki orzechów włoskich
¾ szklanki orzechów laskowych
¾ szklanki nasion słonecznika
¾ szklanki nasion dyni
¾ szklanki suszonych jagód goji
¾ szklanki nasion chia
½ szklanki siemienia lnianego
1 szklanka suszonej żurawiny
1 szklanka suszonych śliwek

Przepis

Pestki słonecznika oraz dyni prażymy przez kilka minut na suchej patelni i odstawiamy do przestygnięcia. Orzechy włoskie grubo siekamy, natomiast laskowe rozgniatamy płaską stroną ostrza noża. Suszone śliwki tniemy w cienkie paseczki.
Do dużej michy wsypujemy otręby owsiane, a następnie wszystkie pozostałe nasiona i bakalie. Mieszamy starannie i przesypujemy do słoja.
Zajadamy z jogurtem, mlekiem lub gęstymi sokami i owocami.

02


Dodaj komentarz