Müesli z miodem i migdałami

musli z miodem i migdałami 12 ok

Składniki:

500g płatków owsianych
100g płatków migdałów
3 łyżki nasion słonecznika
2 łyżki sezamu
2 łyżki siemienia lnianego
½ szklanki naturalnego płynnego miodu (u mnie lipowy)
¼ szklanki oleju słonecznikowego

Przepis

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Standardową blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia.
Do dużej michy wsypujemy płatki owsiane i migdałowe, ziarna słonecznika, sezamu oraz siemię lniane. Następnie dolewamy miód oraz olej i starannie łączymy wszystko tak, aby składniki sypkie były otoczone miodem.
Gotową mieszankę przekładamy na blachę i rozkładamy na niej równomiernie, aby równo się piekła. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut. Co 10 minut otwieramy piekarnik i mieszamy müesli, aby się nie przypaliło. Po upieczeniu, zostawiamy na blasze do całkowitego wystygnięcia.
Przekładamy do słoja i zajadamy z jogurtem, mlekiem lub gęstymi sokami i owocami.

musli z miodem i migdałami 01 ok kopia

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s