Ciastka z pestkami dyni i słonecznika

023 ciasteczka z pestkami dyni i słonecznika

Składniki:

½ kostki smalcu
½ kostki margaryny
1 szklanka cukru
2 jajka
3 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pestki dyni do posypania (ok. 100g)
pestki słonecznika do posypania (ok. 100g)
1 białko

Przepis

  1. Smalec, margarynę, cukier, jajka, mąkę i proszek do pieczenia zagnieść na jednolitą masę. Uformować kulę z ciasta. Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut.
  2. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wykrawać z niego niewielkie krążki (np. kieliszkiem). Ciasteczka układać na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować każde roztrzepanym białkiem i posypać ziarnami.
  3. Piec 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s